Skladování doutníků

Pokud má dobrý doutník poskytnout dostatečně kvalitní kuřácký zážitek, musí být uchováván odpovídajícím způsobem. Kvalitní doutník, podobně jako láhev kvalitního vína, si takovou péči opravdu zaslouží.

Právě proto se doporučuje kupovat doutníky od profesionálů disponujících humidorem nebo humidorovou skříní udržující doutníky v těch nejlepších podmínkách. Klíčem k zachování dokonalé chuti je správná vlhkost a teplota. Pokud jste pouze občasní kuřáci, obejdete se bez investice do humidoru – jednoduše si vždy zakoupíte „čerstvý“ doutník u svého prodejce. Pokud však skladujete delší dobu větší počet doutníků, budete se muset poohlédnout po nějaké té kouzelné skříňce, která uchová vaše doutníky stále svěží a plné silné tabákové chuti.

Ideální humidor by měl mít zabudovaný humistat (udržující správnou vlhkost) a vlhkoměr. Udrží vaše doutníky v přirozeném prostředí, bez ohledu na vlhkost okolí, a zabrání tak nadměrnému vysušení a následnému drolení nebo dokonce rozlomení doutníku. Stačí, když jej budete kontrolovat přibližně jednou týdně. Při cestování je vhodné přepravovat doutník v pouzdře – každý jistě potvrdí, že ohnutý a zmačkaný doutník není zrovna ideální vizitkou majitele.

Pouzdro navíc udrží doutník po nezbytně nutnou dobu ve vyhovujících podmínkách, takže si budete moci dopřát jeho chuť.

Exit mobile version